Kampanj AIK Hockey: Fear of the Dark

Texten uppdateras löpande…

aikhockey.se Fear of the Dark hemsidan är live: Fredag 18/1-2019 – tills vidare…

När punkten kampanj dök upp på AIK Hockey:s kontor började vi fundera över vad vi ville fokusera och bygga kampanjen runt. Efter mycket funderande konstaterades att denna upplaga av AIK Hockey presterade bättre med mycket publik – till skillnad från de två-tre tidigare säsongerna. Kampanjen skulle alltså byggas runt och för publiken.

Fear of the Dark, taget från Iron Maiden låten, anspelas på AIK:s svarta (och gula färger) som skapar en mörk vägg vid stor publik. Men även att majoriteten motståndarlag någon gång uttryckt hur svårt det är att möta AIK på ett fullsatt Hovet med en unik inramning där publiken skapar en otrolig ljudvolym och atmosfär. En ramsa med liknande mening har funnits en tid där man sjunger att motståndarna backar när AIK kommer och att de är rädda för AIK.

”När Gnaget går framåt ja då backar dom.
Dom darrar när vi går på.
När Gnaget går framåt ja då vänder dom.
För dom är rädda för AIK.”

Med en tydlig koppling gjord var det bara att utförandet kvar.

Att gå mot ett mörkt utseende var väldigt självklart och med en fantastisk bild på lagets kapten Christian Sandberg, tagen av Joakim Hall, kunde kampanjen få ett ”ansikte”. Svartvitt men med detaljer av guld för att bibehålla AIK-känslan.

För att förtydliga kampanjens riktiga mening – att styra allt fokus till de kvarvarande sex hemmamatcherna, ändrades lagets startsida till kampanjsidan och övrig information togs bort eller flyttades. ”Resultattavlor” lades in för respektive match för att se till att visa hur långt ifrån eller nära man var målet. Profil- och omslagsbilder ändrades även på sociala medier för att skapa en enhetlig känsla.

På sociala medier valde man att lägga ut olika teasers inför kampanjsläppet fredag 18/1 22:00. Detta i form av olika videor och bilder där man fokuserade på publikens närvaro som resulterade i poäng och som oftast vinst. Se länkar med ett urval nedan…

Kampanjvideo ››
Video, mörker 1 ››
Video, mörker 2 ››
Video, ljuset ››
Ordfläta ››
Ikväll 22:00 ››
Video, ”Hörsamma kallelsen” (Batsignal) ››